Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Στέλιος Μανωλάς

Μανωλάς: "Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό, μιλάω ...
Καριέρα ποδοσφαιριστή
Γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1961 στο Γαλάτσι και στις αλάνες της πόλης, όπως στου Καρποντίνη (οδός Κουρτίου) ξεδίπλωσε το ταλέντο του. Πρώτη του ομάδα, όπως και του φίλου του Κώστα Αντωνίου, με τον οποίον μεγαλώσαν στην ίδια γειτονιά, στα Καραγιαννέικα ήταν ο Αετός Γαλατσίου. Ο ντόρος για το ταλέντο του δεν άργησε να φθάσει λίγα χιλιόμετρα μακρυά, στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να αξιοποιηθεί από τις ακαδημίες της ΑΕΚ που δημιούργησε ο Λουκάς Μπάρλος, περίπου στα μέσα της δεκαετίας του '70, εποχή κατά την οποία το "φυτώριο" του συλλόγου βρισκόταν σε μεγάλη ακμή και από το οποίο αναδείχθηκαν επίσης οι Σπύρος Οικονομόπουλος, Βαγγέλης Βλάχος και Λύσανδρος Γεωργαμλής, ποδοσφαιριστές που μαζί με τον Μανωλά υπήρξαν οι μετέπειτα πρωταγωνιστές της πρώτης ομάδας, ενώ ο ίδιος για 20 σχεδόν χρόνια υπήρξε αναντικατάστατο μέλος αυτής. Τα πρώτα χρόνια αγωνιζόταν στα άκρα της άμυνας και στη συνέχεια καθιερώθηκε από τον Χανς Τιλκόφσκι ως κεντρικός αμυντικός, ενώ συμπαίκτες του στη μακρά πορεία του στην ΑΕΚ υπήρξαν πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον σύλλογο την εποχή εκείνη, όπως μεταξύ άλλων, οι παλαιότεροι Μίμης Παπαϊωάννου, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Λάκης Νικολάου, Θωμάς Μαύρος, Χρήστος Αρδίζογλου, καθώς και οι μεταγενέστεροι Τόνι Σαβέβσκι, Ηλίας Ατματσίδης, Βασίλης Τσιάρτας, Μιχάλης Κασάπης και Ντέμης Νικολαΐδης. Συμμετείχε από το 1979 έως το 1998 με τη φανέλα της ΑΕΚ σε 447 αγώνες πρωταθλήματος και σχεδόν 700 συνολικά.

Στις 15 Μαΐου 1983 πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την Ελλάδα, στον εκτός έδρας αγώνα εναντίον της Ουγγαρίας, για τα προκριματικά του Euro 1984. Συμμετείχε σε 71 συνολικά αγώνες σκοράροντας 6 τέρματα. Αγωνίστηκε με την Ελλάδα στο Μουντιάλ 1994.
Καριέρα προπονητή
Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής, ο Στέλιος Μανωλάς εργάστηκε ως προπονητής της εθνικής Ελπίδων (Κ-21), ενώ υπήρξε για ένα διάστημα τεχνικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ, θέση από την οποία παραιτήθηκε το καλοκαίρι του 2009. Στις 6 Νοεμβρίου 2012, ανέλαβε χρέη προπονητή στη Νίκη Βόλου. Το καλοκαίρι του 2014 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας Κ-20 της ΑΕΚ, ενώ τον Οκτώβριο του 2015, έπειτα από την παραίτηση του Τραϊανού Δέλλα, ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα πρώτου προπονητή στην "Ένωση". Ανέλαβε ξανά (και πάλι προσωρινά) καθήκοντα πρώτου προπονητή της ΑΕΚ, μετά την απόλυση του Γκουστάβο Πογέτ στις 19 Απριλίου 2016, οδηγώντας τον σύλλογο στην κατάκτηση του κυπέλλου (2015-16). Με την ολοκλήρωση της περιόδου επέστρεψε στην ομάδα Κ-20 της ΑΕΚ, θέση από την οποία αποχώρησε τον Οκτώβριο του 2016.

Νίκος Λυμπερόπουλος


AEK-Παναθηναϊκός: Η εποχή που ο Νίκος Λυμπερόπουλος «πλήγωνε» τους ...
Καριέρα ποδοσφαιριστή
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι Έλληνας παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής. Τον Δεκέμβριο του 2007 ψηφίστηκε από τον ΠΣΑΠ ως ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής (Σούπερ Λιγκ) της περιόδου 2006-07. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Εράνη Φιλιατρών με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας, αγωνίστηκε στη Δ΄ Εθνική, όπου πήρε το πρωτάθλημα του ομίλου και προβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική. Στη συνέχεια μεταγράφηκε στην Καλαμάτα, με την οποία ανέβηκε στην Α΄ Εθνική. Παράλληλα, αγωνιζόταν στις εθνικές ομάδες Νέων και Ελπίδων και κίνησε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, στον οποίο μεταγράφηκε το 1997 και αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία για επτά χρόνια στην Ελλάδα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας 186 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος και 72 τέρματα. Το 2004 αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό και επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η ΑΕΚ, όπου παρέμεινε τα επόμενα πέντε χρόνια με απολογισμό 141 συμμετοχές και 67 τέρματα στο πρωτάθλημα. Το 2003 (με τον Παναθηναϊκό) και το 2007 (με την ΑΕΚ) αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Στις 13 Ιουλίου 2008 ανακοινώθηκε ότι ο Λυμπερόπουλος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο. Στην πρώτη του περίοδο εκεί αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας με 9 τέρματα στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο Γερμανίας. Στις 2 Ιουνίου 2010 υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο στην ΑΕΚ, στην οποία παρέμεινε ακόμη μία περίοδο, μέχρι το 2012, όταν και αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση.

Στις 24 Ιανουαρίου 1996 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την εθνική Ανδρών, στην εντός έδρας φιλική αναμέτρηση εναντίον του Ισραήλ (2-1), ενώ σημείωσε το πρώτο του τέρμα στις 15 Οκτωβρίου 1998 απέναντι στη Γεωργία (3-0). Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στις επιλογές του Ότο Ρεχάγκελ για το Euro 2004, o ρόλος του ήταν καθοριστικός στην πορεία της Ελλάδας προς το Euro 2008, καθώς στην προκριματική φάση σημείωσε καθοριστικά τέρματα στους αγώνες εναντίον της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης (3-2), της Μολδαβίας εντός (2-1) και εκτός έδρας (0-1), με αποτέλεσμα ο Γερμανός προπονητής να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για την τελική φάση της διοργάνωσης, όπου αγωνίστηκε σε έναν αγώνα (εναντίον της Ρωσίας).  Υπήρξε βασικό στέλεχος της Ελλάδας ως το 2009, όταν αποφάσισε να αποχωρήσει. Τον Οκτώβριο του 2010 όμως επέστρεψε όταν κλήθηκε ξανά από τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή Φερνάντο Σάντος. Η τελευταία του συμμετοχή ήταν στον αγώνα των προημιτελικών του Euro 2012 εναντίον της Γερμανίας, ενώ το τελευταίο του τέρμα σημειώθηκε σε φιλικό αγώνα απέναντι στην Ουγγαρία. Με την Ελλάδα πέτυχε 13 τέρματα σε 76 συνολικά εμφανίσεις, καταλαμβάνοντας έτσι τη δέκατη θέση στον σχετικό πίνακα με τους σκόρερ όλων των εποχών. Υπήρξε βασικό στέλεχος και της εθνικής Ελπίδων που έλαβε μέρος στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων (Κ-21) το 1998, εναντίον της Ισπανίας. Το 1997 κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων 1997 με την εθνική Ενόπλων στην Τεχεράνη πετυχαίνοντας το νικητήριο τέρμα του τελικού, ενώ αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας.


Καριέρα τεχνικού διευθυντή
Το καλοκαίρι του 2013 ανακοινώθηκε η πρόσληψή του ως τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΚ, θέση από την οποία αποχώρησε έναν χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 2014. Τον Δεκέμβριο του 2016 ανακοινώθηκε η συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό, αναλαμβάνοντας τη θέση του τεχνικού διευθυντή, επιστρέφοντας στους "πράσινους" έπειτα από 13,5 χρόνια. Στις 23 Ιουνίου 2017 παραιτήθηκε από τη θέση αυτή. Στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 ανέλαβε για δεύτερη φορά χρέη τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΚ.

Θωμάς Μαύρος


Θωμάς Μαύρος: Το «αντίο» ενός γεννημένου σκόρερ (vid) | sportime.gr
Ο Θωμάς Μαύρος είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ που ανέδειξε η Ελλάδα. Ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 16 ετών το 1970 με την ομάδα του Πανιωνίου. Από πολύ νωρίς φανέρωσε τη μεγάλη του αξία και έτσι το 1976 τον απέκτησε η ΑΕΚ στην ομάδα της. Την πρώτη του χρονιά με την ΑΕΚ έφτασε στον ημιτελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (1976-77). Τις χρονιές 1978, 1979 ο Θωμάς Μαύρος κέρδισε το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και το 1978 και 1983 το κύπελλο, στη σπουδαία εκείνη την περίοδο ομάδα των "κιτρινόμαυρων", όπου συμπαίκτες του υπήρξαν, μεταξύ άλλων, οι Μίμης Παπαϊωάννου, Χρήστος Αρδίζογλου και Ντούσαν Μπάγεβιτς. Το 1987, έπειτα από έντεκα χρόνια παρουσίας στην "Ένωση", επέστρεψε στον Πανιώνιο. Το 1990, σε ηλικία 36 ετών, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, για τέταρτη φορά συνολικά στην καριέρα του, με 22 τέρματα. Στις 14 Νοεμβρίου 1993 τερμάτισε επισήμως την καριέρα του στον φιλικό αγώνα που διεξήχθη προς τιμήν του μεταξύ της ΑΕΚ και της εθνικής Ελλάδας (4-2). Ο Μαύρος αγωνίστηκε και με τις δύο ομάδες, σημειώνοντας συνολικά τρία τέρματα.

Το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1972 στον εντός έδρας φιλικό αγώνα εναντίον της Ολλανδίας κι ενώ δεν είχε συμπληρώσει ακόμη τα 18 του χρόνια. Με τη γαλανόλευκη φανέλα είχε 36 εμφανίσεις σκοράροντας 11 τέρματα. Ήταν μέλος της ομάδας που αγωνίστηκε στο Euro 1980 που διεξήχθη στην Ιταλία, αγωνιζόμενος και στους τρεις αγώνες. Παράλληλα έχει αγωνιστεί με την εθνική Νέων (Κ-19) από το 1972 ως το 1974, με την οποία πέτυχε 4 τέρματα στους αγώνες για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με τη Γιουγκοσλαβία στις 19/10/72 εκτός έδρας δύο τέρματα (2-1) και στις 24/1/73 εντός έδρας ένα τέρμα (2-1), καθώς κι ένα ακόμη τέρμα με τη Μάλτα στις 16/1/74 (4-1). Επίσης, αγωνίστηκε με την εθνική Ελπίδων (Κ-21) και μάλιστα στις 31/5/1972 σκόραρε το νικητήριο τέρμα στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επί της Τσεχοσλοβακίας (2-1). Στις 22 Ιουλίου 1984 συμμετείχε στην Μικτή Κόσμου, εναντίον της Cosmos της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα 3-1.

Βασίλης Τσιάρτας


Βασίλης Τσιάρτας: Ο "El Mago" του ελληνικού ποδοσφαίρου (pics&vids ...
Ο Βασίλης Τσιάρτας, γνωστός και ως "El Mago" του ελληνικού ποδοσφαίρου, ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νάουσα και ξεχώρισε γρήγορα για την άρτια τεχνική του. Τον Δεκέμβριο του 1992 τον απέκτησε η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Βασίλης Τσιάρτας εξελίχθηκε σε κορυφαίο επιθετικό μέσο. Την περίοδο 1995-96 έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, κατέκτησε το Κύπελλο με την ΑΕΚ σημειώνοντας χατ τρικ στον τελικό, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Το καλοκαίρι του 1996 δέχθηκε την πρόταση της Σεβίλλης και μετακόμισε στο ισπανικό πρωτάθλημα. Φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της Ανδαλουσίας για τέσσερα χρόνια και το 2000 αποφάσισε να επαναπατριστεί και να επιστρέψει στην ΑΕΚ. Αγωνίστηκε στην Ένωση μέχρι το 2004 έχοντας πολύ καλή συνεργασία με τον Ντέμη Νικολαΐδη. Η καριέρα του μετά το Euro 2004 ακολούθησε φθίνουσα πορεία. Πέρασε ένα εξάμηνο στη Γερμανία με την Κολωνία και ένα μικρό χρονικό διάστημα με τον Εθνικό Πειραιώς. Στην A’ Εθνική είχε 195 συμμετοχές με 80 τέρματα, στους αγώνες Κυπέλλου 24 συμμετοχές με 12 τέρματα και στην Ευρώπη 49 συμμετοχές με 10 τέρματα. Συνολικά ο Βασίλης Τσιάρτας μαζί με την παρουσία του στο εξωτερικό συμμετείχε σε 434 αγώνες πρωταθλήματος σκοράροντας 148 τέρματα και αξιοσημείωτο είναι πως δεν αποβλήθηκε ποτέ στην καριέρα του.

Το ντεμπούτο του με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου 1994 στον εντός έδρας φιλικό αγώνα προετοιμασίας για το Μουντιάλ 1994 εναντίον της Σαουδικής Αραβίας (5-1). Παρά το γεγονός ότι ο τότε τεχνικός της Ελλάδας Αλκέτας Παναγούλιας τον είχε καλέσει στα φιλικά προετοιμασίας, δεν τον επέλεξε τελικά στην αποστολή που ταξίδεψε στις ΗΠΑ, προτιμώντας παίκτες με μεγαλύτερη εμπειρία. Δέκα χρόνια αργότερα όμως, γνώρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία με τη γαλανόλευκη φανέλα, συμμετέχοντας στην αποστολή της Ελλάδας για το Euro 2004 στην Πορτογαλία, κατά το οποίο ο Τσιάρτας έφτασε μαζί με το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ στην κορυφή της Ευρώπης. Μερικούς μήνες νωρίτερα, στον τελευταίο αγώνα της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης, ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της Ελλάδας επί της Βόρειας Ιρλανδίας (1-0), οδηγώντας την στη νίκη που της χάρισε και την πρόκριση για τα τελικά. Παρότι στα γήπεδα της Πορτογαλίας δεν είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής, στις τέσσερις συνολικά φορές που αγωνίστηκε ήταν ουσιαστικός και αποτελεσματικός όποτε χρειάστηκε. Από δική του άριστη μακρινή μεταβίβαση ο Άγγελος Χαριστέας ισοφάρισε την Ισπανία στη φάση των ομίλων και ουσιαστικά έδωσε στην Ελλάδα την πρόκριση για τα προημιτελικά, παρά την ήττα από τη Ρωσία. Στον ημιτελικό απέναντι στην Τσεχία ήταν αυτός που εκτέλεσε το κόρνερ στο 105ο λεπτό της παράτασης και ο Τραϊανός Δέλλας με κεφαλιά έστειλε την Ελλάδα στον τελικό της διοργάνωσης. Το 2005 συμμετείχε στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών που διεξήχθη στη Γερμανία. Με την Ελλάδα αγωνίστηκε επί μία δωδεκαετία (1994-2005), έχοντας συνολικά 70 συμμετοχές και 12 τέρματα. Μικρότερος υπήρξε διεθνής με τις εθνικές ομάδες Παίδων (1987), Νέων (1989-1990) και Ελπίδων (1991-1992).

Ντέμης για ΑΕΚ

Ντέμης Νικολαΐδης

Ο Ντέμης Νικολαΐδης για το ελληνικό ποδόσφαιρο - Sport-Retro.gr

Καριέρα ποδοσφαιριστή
Ο Ντέμης (Θεμιστοκλής) Νικολαΐδης είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ.Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές, καθώς συνδύαζε άψογη τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα, ενώ παρόλο που δεν ήταν πολύ ψηλός είχε έφεση στο σκοράρισμα με το κεφάλι και φημιζόταν για τη δύναμή του. Αγωνιζόμενος στην κορυφή της επίθεσης σημείωσε πολλά και σπουδαία γκολ για τις ομάδες που αγωνίστηκε αλλά και για την εθνική Ελλάδας. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν το 2004, όταν κατέκτησε με την εθνική Ελλάδας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, συνέχισε στον Απόλλων Σμύρνης. Στον τελικό κυπέλλου(1995-96) η ομάδα του έχασε με σκορ 7-1 κόντρα στην ΑΕΚ. Μετά από ένα μεγάλο "σίριαλ" που διήρκεσε δύο καλοκαιρινές μεταγραφικές περιόδους, ο Νικολαΐδης υπέγραψε τελικά συμβόλαιο στην ΑΕΚ, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που υπήρξαν ώστε να αποδεχθεί την πρόταση από τον Ολυμπιακό. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι από το καλοκαίρι του 1995 ήθελε να πάει στην ομάδα που αγαπάει (την ΑΕΚ) και για τον λόγο αυτό ήταν επηρεασμένος κατά την τελευταία του χρονιά στον Απόλλωνα. Το επόμενο καλοκαίρι (του 1996) κι ενώ οι διοικήσεις Ολυμπιακού και Απόλλωνα τα είχαν βρει σε όλα, ο νεαρός τότε επιθετικός δεν συμφώνησε, εμμένοντας στην προσωπική του επιθυμία να μεταγραφεί στην ΑΕΚ και τελικά τα κατάφερε. Εκεί σημείωσε σημαντικά και σπουδαία γκολ, ενώ έγινε η "σημαία" των οπαδών της ομάδας που τον λάτρεψαν. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ την περίοδο 1998-99 με 22 γκολ, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πανηγυρίσει κάποιο πρωτάθλημα. Κατέκτησε το Σούπερ Καπ του 1996 και το Κύπελλο τις χρονιές 1997, 2000 και 2002. Το 2000, στον τελικό Κυπέλλου με τον Ιωνικό σημείωσε γκολ με το χέρι, το οποίο ο ίδιος υπέδειξε στον διαιτητή, που δεν το είχε αντιληφθεί, ώστε να το ακυρώσει. Για τον λόγο αυτό βραβεύτηκε με το βραβείο Fair Play από τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA). Κάθε καλοκαίρι το όνομά του ήταν στη λίστα των μεταγραφικών στόχων πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, ενώ η βελγική Άντερλεχτ είχε συμφωνήσει το 2000 με την ΑΕΚ για τη μεταγραφή του, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε την προσφορά και έμεινε στην Ελλάδα. Με την έλευση του Μάκη Ψωμιάδη στην προεδρία της ΑΕΚ, το 2001, άρχισαν τα προβλήματα για τον Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος κατηγόρησε τον τότε πρόεδρο της ομάδας για απάτες, "μαύρα χρήματα" και εκβιασμούς και εν μέρει κατάφερε να βρει το δίκιο του, όμως για την ΑΕΚ ήταν αργά, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το συμβόλαιό του με την Ένωση έληξε το καλοκαίρι του 2003 και δεν ανανεώθηκε. Μετά αγωνίστηκε με την ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Του έκαναν προσφορά για ανανέωση συμβολαίου, ώστε να παραμείνει στην ομάδα, αλλά ο Νικολαΐδης είχε πάρει την απόφασή του να αποσυρθεί λόγω χρόνιου προβλήματος στη μέση, όπου είχε ήδη χειρουργηθεί, αλλά κυρίως για να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα, την ΑΕΚ, να βγει από την κρίση, γινόμενος εν τέλει πρόεδρός της. 

Καριέρα στην τηλεόραση
Από το 2018 ο Ντέμης Νικολαΐδης παρουσιάζει την εκπομπή Total Football κάθε Κυριακή βράδυ στο Open TV σχολιάζοντας την αθλητική επικαιρότητα μαζί με πολλούς άλλους αξιόλογους δημοσιογράφους του αθλητικού τομέα.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Dmytro Chygrynskiy

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιγκρινσκι αεκ κεφαλια


Ο Ντμίτρο Ανατολίγιοβιτς Τσιγκρίνσκι  είναι Ουκρανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και διεθνής με την Εθνική Ουκρανίας, που αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός στη Σούπερ Λίγκα, για την ΑΕΚ Αθηνών. Είναι, επίσης, πτυχιούχος σχολής καλών τεχνών.

Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το πέρασε στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, με την οποία αγωνίστηκε για 12 σεζόν μεταξύ 2002 και 2015. Στη ουκρανική ομάδα γνώρισε τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του, κερδίζοντας πρωταθλήματα, κύπελλα και σούπερ καπ, καθώς και ένα UEFA, το 2009. Μεταξύ 2009 και 2010 αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα.


Από το 2002 έως και σήμερα έχει αγωνιστεί σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες της Εθνικής Ομάδας της χώρας, ενώ από το 2006 είναι μέλος της Εθνικών των Ανδρών. Το 2011 αγωνίστηκε τελευταία φορά, πραγματοποιώντας σχεδόν 30 εμφανίσεις. Υπήρξε μέλος της Εθνική Ουκρανίας στο Μουντιάλ του 2006, αλλά λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκε.

Nelson Oliveira


Αποτέλεσμα εικόνας για oliveira αεκ


Ο Νέλσον Μιγκέλ Κάστρο Ολιβέιρα είναι Πορτογάλος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός για την ΑΕΚ.Έχει 70 συμμετοχές, συνδυαστικά, σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας. Έκανε το ντεμπούτο του για την Εθνική Πορτογαλίας το 2012 και αργότερα εκείνο το έτος ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε στους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012. Πέρασε από αρκετές ομάδες(Μπενφίκα, Νόριτσ Σίτι κλπ) και στις 20 Ιουλίου 2019, η AEK ανακοίνωσε την απόκτηση του Ολιβέιρα με διετές συμβόλαιο.

Livaja-Araujo

Αποτέλεσμα εικόνας για λογια λιβαγια αραουχο


Η επιστροφή του Σέρχιο Αραούχο δεν έχει… τρελάνει μόνο τους φίλους της ΑΕΚ, αλλά και μερικούς από τους παίκτες της!

Ένας συγκλονιστικός διάλογος υπήρξε ανάμεσα στον Μάρκο Λιβάγια και τον Σέρχιο Αραούχο λίγο μετά την ολοκλήρωση της επιστροφής του Αργεντινού στην Ένωση. Την ώρα που ο Αραούχο βρισκόταν στα γραφεία της «Ένωσης» για να τελειώσει και το τυπικό μέρος της επιστροφής του, «έσκασε» η πρόταση της ΣΠΑΛ για τον Λιβάγια.

Ο «Τσίνο» που ανυπομονούσε να επιστρέψει και να βρεθεί ξανά με τον Κροάτη άσο έμαθε από πρώτο χέρι ότι η πρόταση απορρίφθηκε.

Ωστόσο, όπως γράφει η «ΩΡΑ», ο Αραούχο ήθελε να μιλήσει ο ίδιος με τον Λιβάγια. Κάτι που έγινε με βιντεοκλήση με τον Κροάτη να του λέει χαρακτηριστικά: «Που να πάω αδελφέ μου, τώρα που γύρισες εσύ».

Διαβάζω αυτά που γράφουν, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω γι’ αυτά. Ο Ολιβέιρα είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής που μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, ο Αραούχο είναι κάτι σαν αδερφός μου, έχουμε συνεργαστεί εξαιρετικά στο γήπεδο. Φυσικά και θα ήθελα να τον έχω συμπαίκτη, αυτό εννοείται”.

Helder Lopes

Αποτέλεσμα εικόνας για helder lopes aek


Έλντερ Λόπες είναι Πορτογάλος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως αριστερός μπακ στη Σούπερ Λίγκα για την ΑΕΚ Αθηνών.
Έκανε τα πρώτα βήματα της ποδοφαιρικής του καριέρας στις ακαδημίες της Κοΐμπρα, της Παντροένσε και της Καντάλ στην Πορτογαλία. Το 2008, στα 19 του χρόνια αποκτήθηκε από την Πάρμα, υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελατικό συμβόλαιο. Το καλοκαίρι του 2012 επέστρεψε στην πορτογαλική Πριμέιρα Λίγκα με τη φανέλα της Μπέιρα Μαρ και ένα χρόνο αργότερα τον αγόρασε η Πάσος Φερέιρας με την οποία αγωνίστηκε για τρία χρόνια, πριν μετακινηθεί το περσινό καλοκαίρι στην ισπανική Πριμέρα Ντιβισιόν με τη φανέλα της Λας Πάλμας, με την οποία πραγματοποίησε συνολικά 17 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ανήκει στο έμψυχο υλικό της ΑΕΚ από τον Ιούνιου του 2017.

Βασίλης Μπάρκας

Ο Βασίλης Μπάρκας είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως τερματοφύλακας στην ΑΕΚ. Ο Μπάρκας υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ατρόμητο στο ξεκίνημα της περιόδου 2013-14.Έκανε την πρώτη του εμφάνιση εναντίον του ΠΑΟΚ στις 20 Μαΐου 2015, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 83ο λεπτό. Η επόμενη χρονιά ( 2015-16) δεν ξεκίνησε καλά για τον Μπάρκα, καθώς ήταν ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας. Στις 30 Ιανουαρίου 2016 ξεκίνησε βασικός απέναντι στον ΠΑΟΚ κάνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση, με αποτέλεσμα να καθιερωθεί ως ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας. Στις 9 Ιουνίου 2016 εντάχθηκε με μεταγραφή στην ΑΕΚ, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας τριών ετών, έναντι 600 χιλιάδων ευρώ.




Αποτέλεσμα εικόνας για μπαρκας αποκρουση

ΑΕΚ: 96 χρόνια ζωής και μνήμης για την προσφυγιά

Τα 96 χρόνια έκλεισε χθες ο μεγαλύτερος και πιο τίμιος αθλητικός σύλλογος της Ελλάδας. 96 χρόνια ένδοξης ιστορίας. "Η ομάδα που γεννή...