Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Sergio Araujo

Ο Σέρχιο Εζεκιέλ Αραούχο είναι Αργεντινός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που ανήκει στην ΑΕΚ Αθηνών. Το χειμώνα του 2017, δόθηκε δανεικός στην ΑΕΚ Αθηνών, όπου αγωνίστηκε ως επιθετικός. Στις 31 Αυγούστου 2017, δόθηκε και πάλι δανεικός στην ΑΕΚ, αυτή τη φορά για ένα χρόνο. Έχει υπάρξει διεθνής με τις μικρές ομάδες της Εθνικής Αργεντινής.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα του στην Μπόκα Τζούνιορς, όπου αγωνίστηκε από το 2009 έως και το 2015, με τις τρεις από τις πέντε συνολικά σεζόν να παίζει δανεικός σε άλλες ομάδες. Αυτήν την περίοδο κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο, το 2011, το Πρωτάθλημα Αργεντινής με την Μπόκα Τζούνιορς.Το 2015, πήρε μεταγραφή στην Λας Πάλμας. Το 2018, κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδος με την ΑΕΚ. Το 2020, ανακοινώθηκε ότι επιστρέφει στην ΑΕΚ με δανεισμό και οψιόν αγοράς το καλοκαίρι.
Αποτέλεσμα εικόνας για sergio araujo aek

Niklas Hult

Ο Νίκλας Χουλτ είναι Σουηδός ποδοσφαιριστής, γεννημένος στις 13 Φεβρουαρίου 1990 στο Βαρνάμο της Σουηδίας. Αγωνίζεται ως αριστερό μπακ για λογαριασμό της ΑΕΚ. 'Εχει περάσει από Έλφσμποργκ, ΟΖΚ Νις και Παναθηναϊκό, ενώ στις 31 Ιανουαρίου του 2018 υπέγραψε συμβόλαιο με την  ΑΕΚ.
Αποτέλεσμα εικόνας για niklas hult aek


Ognjen Vranjes


Ο Όγκνιεν Βράνιες  βοσνιος ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός στην Εθνική Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και στην ΑΕΚ. Είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα και πολύ δυνατός παίχτης και αποτελεσματικός. Βοηθάει αποτελεσματικά με τον τσαμπουκά που διαθέτει, κι ας είναι λοίγο επιπόλαιος κάποιες φορές. Την  πρώτη φορα που διαγωνιζόταν στην ΑΕΚ έπαιζε με το νούμερο 4 ενώ μετά την επιστροφή του με το νούμερο 21.
Αποτέλεσμα εικόνας για vranjes αεκ

Marko Livaja

Αποτέλεσμα εικόνας για marko livaja aek


Ο Μάρκο Λιβάγια είναι Κροάτης διεθνής ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως επιθετικός στην ΑΕΚ. Το 2018 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Κροατίας, ενώ έχει υπάρξει διεθνής και με τα μικρά τμήματα της συγκεκριμένης Εθνικής.
Ο Λιβάγια ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Ίντερ Μιλάνου, χωρίς όμως να πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στη συνέχεια. Τον Ιανουάριο του 2013, η Αταλάντα αγόρασε τα μισά δικαιώματά του από την Τσεζένα. Όμως, υπήρξαν πολλά ζητήματα πειθαρχίας. Το Μάιο του 2014, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τη Ρουμπίν Καζάν. Τον Αύγουστο του 2015 επέστρεψε στην Ιταλία με δανεισμό του στην Έμπολι. Τον Ιούλιο του 2016, υπογράφει μέχρι το 2020 στην ισπανική ομάδα, Λας Πάλμας.
Τον Ιούλιο του 2017, δόθηκε δανεικός στην ΑΕΚ. Έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας την σεζόν 2017-18 με την φανέλα της ΑΕΚ. Τον Μάϊο του 2018 η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του αφού ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του με το συμβόλαιο του να πηγαίνει μέχρι το 2021. Οι αξιοσημείωτες επιδόσεις του παίχτη στην ομάδα έχουν όμως πολλές φορές επισκιαστεί από πειθαρχικά προβλήματα.

Πέτρος Μάνταλος

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΤΡΟς ΜΑΝΤΑΛΟς


Ο Πέτρος Μάνταλος ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ξάνθης. Στις 23 Ιουλίου 2013, ανακοινώθηκε πως η ομάδα του και ο ίδιος ήρθαν σε συμφωνία με την ΑΕΚ, η οποία προέβλεπε πως την περίοδο 2013-14 θα παραμείνει στην Ξάνθη. Από το καλοκαίρι του 2014 ανήκει στο δυναμικό της ΑΕΚ. Στις 19 Οκτωβρίου 2014 ο Μάνταλος συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ σε μία νίκη της ΑΕΚ εναντίον του Απόλλωνα Σμύρνης. Στις 17 Μαΐου 2016, βοήθησε την ομάδα του να επιστρέψει στους τίτλους, κατακτώντας ο ίδιος τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, σκοράροντας στη νίκη της επί του Ολυμπιακού με 1-2, για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (2015-16), στον οποίο αναδείχθηκε ο κορυφαίος της αναμέτρηση. Με την ΑΕΚ έχει πάρει 1 πρωτάθλημα Ελλάδος και 1 Κύπελλο Ελλάδος.

Ισμαέλ Μπλάνκο

Αποτέλεσμα εικόνας για ισμαελ μπλανκο αεκ


Τον Αύγουστο του 2007 ο Μπλάνκο ήρθε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, αρχικά ως δανεικός με οψιόν αγοράς και μετέπειτα με ελεύθερη μεταγραφή, αφού η οψιόν ενεργοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2008 χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε τόσο στο πρωτάθλημα Ελλάδας όσο και στους αγώνες του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 19 γκολ στην κανονική διάρκεια (πέτυχε άλλο ένα στα Play-Off), επιτυχία που επανέλαβε και τη δεύτερη σεζόν με 14 γκολ (πέτυχε άλλα 3 στα Play-Off). Έπαιξε με την κιτρινόμαυρη φανέλα της ΑΕΚ για μία 4ετία. Τον Ιανουάριο του 2020 επέστρεψε στην Ελλάδα, αφού στις 7 του μηνός υπέγραψε συμβόλαιο στον Α.Ο. Αιγάλεω μέχρι το τέλος της σεζόν, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, τρίτη τη τάξει κατηγορία της Ελλάδας. Με το που επέστρεψε μίλησε στην Αθλητική Κυριακή για την ΑΕΚ και τον αγώνα της που παρακολούθησε στο γηπεδό της, ΟΑΚΑ.

Στέλιος Σεραφείδης

Ο Στέλιος Σεραφείδης (Αιγάλεω, 1935) είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν στη θέση του τερματοφύλακα. Είναι ο μικρότερος αδερφός του επίσης διεθνή ποδοσφαιριστή Λάμπη Σεραφείδη, με τον οποίον συνυπήρξαν αγωνιστικά τόσο στον Απόλλωνα Αθηνών όσο και στην ΑΕΚ. Ξεκίνησε από τους Παίδες Αιγάλεω και στη συνέχεια βρέθηκε για έναν χρόνο (1950-51) στον Απόλλωνα Αθηνών. Το 1951 σε ηλικία 16 ετών εντάχθηκε στην ΑΕΚ, ακολουθώντας τον μεγαλύτερο αδερφό του Λάμπη, όπου παρέμεινε επί μία και πλέον εικοσαετία, έως το 1972, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, σε ηλικία 37 ετών. Με την κιτρινόμαυρη φανέλα αγωνίστηκε συνολικά σε περισσότερους από 300 αγώνες. Με την ΑΕΚ έχει πάρει 3 πρωταθλήματα Ελλάδος και 3 κύπελλα Ελλάδος. Μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική, εργαζόμενος κυρίως στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ. Για αρκετά χρόνια υπήρξε ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, θέση από την οποία αποχώρησε το 1995, συνέχισε στις ακαδημίες του συλλόγου, ενώ πρόσφατα ασχολήθηκε με την ομάδα ποδοσφαίρου σάλας του σωματείου. Υπήρξε επίσης πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Ο εμβληματικός Στέλιος Σεραφείδης, που έχει γράψει τη δική του τεράστια ιστορία στην ΑΕΚ, μπήκε στην Αγιά Σοφιά συμμετέχοντας σε γύρισμα της NOVA. Τα λόγια του μάλιστα συγκλονίζουν και συγκινούν, λέγοντας χαρακτηριστικά (μεταξύ άλλων): «Όσοι παλαίμαχοι είμαστε εν ζωή, να μπούμε για 20 λεπτά και μετά ας έρθει το τέλος», ενώ σε άλλο σημείο, αντικρίζοντας τις επιβλητικές εξέδρες του γηπέδου σημειώνει με θαυμασμό: «Με αυτό το γήπεδο αλλάζουν τα δεδομένα»!
Αποτέλεσμα εικόνας για στελιος σεραφειδης αεκ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Ποδόσφαιρο



ΟΜΑΔΑ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΝΙΚΕΣ
ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
ΗΤΤΕΣ
ΟΣΦΠ
66
20
6
0
ΠΑΟΚ
59
18
5
3
ΑΕΚ
51
15
6
5
ΠΑΟ
44
12
8
6
ΟΦΗ
34
10
4
12
ΑΡΗΣ
34
8
10
8
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
32
9
5
12
ΛΑΡΙΣΑ
30
7
9
10
ΑΟ ΞΑΝΘΗ
30
8
6
12
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
30
8
6
12
ΛΑΜΙΑ
27
5
12
9
ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ
27
7
6
13
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
17
3
8
15
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
11
4
5
17
*οι πρώτες 6 βαθμολογικά ομάδες παιρνάνε στα play-off
Αποτέλεσμα εικόνας για ποδοσφαιρικη αεκ 2020


Η ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο κατέχει την 3η θέση στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στα προημιτελίκα του κυπέλλου Ελλάδος. Αποκλείστηκε από τo Europa League, με ήττα από την Τράμπζονσπορ εντός έδρας με σκορ 1-3, ανεξαιρέτως της νίκης της επί την Τράμπζονσπορ με σκορ 0-2 εκτός έδρας.
Νυν προπονητής της ομάδας μας ο Μάσιμο Καρέρα, ενώ πρόσφατα τη θέση του προπονητή κατείχαν οι: Νίκος Κωστένογλου, Μανόλο Χιμένεθ, Μιγκέλ Καρντόσο. Τεχνικός διευθυντής της Ένωσης ο Ίλια Ίβιτς, πρώην παίχτης της ΑΕΚ. Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, Έλληνας εφοπλιστής, επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος των ΟΠΑΠ και Aegean Marine Petroleum, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Αποτελεί επίσης τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στην Ελλάδα με σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια και τη βόρεια Αφρική.

Βόλλευ


Το ανδρικό τμήμα πετοσφαίρισης της ΑΕΚ ιδρύθηκε αρχικά τη δεκαετία του 1930, όμως σύντομα διαλύθηκε και επαναλειτούργησε τη δεκαετία του 1960 για να διαλυθεί εκ νέου και να επανασυσταθεί το 1982. Έκτοτε λειτουργεί ανελλιπώς. Τα περισσότερα από τα 30 αυτά χρόνια που μεσολάβησαν έως και σήμερα τα πέρασε σε πιο μικρές κατηγορίες και όχι στην Α1. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην καταφέρει να προσελκύσει κορυφαίους πετοσφαιριστές και να τους κρατήσει για πολλά χρόνια στο δυναμικό της, ώστε να θεωρούνται δικοί της θρύλοι. Παρ' όλα αυτά υπήρξαν κάποια κορυφαία ονόματα του χώρου που έστω και για μικρό χρονικό διάστημα ντύθηκαν στα κιτρινόμαυρα, κερδίζοντας έτσι μια μικρή θέση στην ένδοξη ιστορία της. Η πρώτη παρουσία στην Α1 κατηγορία ήταν την περίοδο 1994–95 όπου και υποβιβάστηκε την ίδια χρονιά. Επανήλθε όμως στην πρώτη κατηγορία την επόμενη χρονιά και ακολούθησε μία καλή περίοδος με αρκετές επιτυχίες.

Αποτέλεσμα εικόνας για βολλευ αεκ


Χάντμπολ

Πολλές επιτυχίες γνωρίζει τα τελευταία χρόνια η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ.Το τμήμα χειροσφαίρισης της ΑΕΚ ιδρύθηκε το 2005 και παρά τη σύντομη ιστορία του έχει κατορθώσει να αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα τμήματα χάντμπολ της χώρας μας τα τελευταία χρόνια. Μέχρτι στιγμής η ανδρική ομάδα στο πρωτάθλημα έτους 2019-20 βρίσκεται στην Α1 κατηγορία και κατέχει την 3η θέση.

Αποτέλεσμα εικόνας για χαντμπολ αεκ

Σήμερα

Το 2008 η ΑΕΚ έφθασε κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά το έχασε "στα χαρτιά" από τον Ολυμπιακό (Υπόθεση Βάλνερ). Το 2011 κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας, νικώντας στον τελικό τον Ατρόμητο με 3-0. Το 2013 η ομάδα ποδοσφαίρου υποβιβάστηκε στη Β' Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της και εν συνεχεία στη Γ' Εθνική, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Το 2015 επανήλθε θριαμβευτικά στην μεγάλη εθνική κατηγορία και στις 17 Μαΐου 2016 κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδας επικρατώντας στον τελικό του Ολυμπιακού με 2-1.

Το 2018 ήταν μια από τις πιο ξεχωριστές χρονιές στην ιστορία του συλλόγου. Η ποδοσφαιρική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος ύστερα από 24 χρόνια, ενώ η ομάδα του μπσκετ κέρδισε τον τρίτο ευρωπαϊκό της τίτλο και το τέταρτο Κύπελλο Ελλαδος.


Αποτέλεσμα εικόνας για αεκ 2020

ΑΕΚ: 96 χρόνια ζωής και μνήμης για την προσφυγιά

Τα 96 χρόνια έκλεισε χθες ο μεγαλύτερος και πιο τίμιος αθλητικός σύλλογος της Ελλάδας. 96 χρόνια ένδοξης ιστορίας. "Η ομάδα που γεννή...